Magistratul Oleg Melniciuc nu s-a prezentat la proces şi a scris o cerere de examinare în lipsa sa. După trei şedinţe, completul CSJ a hotărât să menţină decizia Consiliului Superior al Magistraturii, care a dispus încetarea procedurii disciplinare pe numele lui Melniciuc.

Decizia Curţii Supreme de Justiţie este irevocabilă, însă avocata Aliona Dragomir spune că nu se va opri aici.

Aliona Dragomir l-a acuzat pe judecătorul Oleg Melniciuc de insultă şi atitudine părtinitoare faţă de clientul ei. Preşedintele Judecătoriei sectorului Râşcani a respins învinuirile. Deşi un complet de admisibilitate din subordinea CSM a concluzionat că există o bănuială rezonabilă că Melniciuc a încălcat legea, Colegiul Disciplinar a încetat procedura pe numele acestuia, iar Consiliul Superior al Magistraturii a menţinut hotărârea Colegiului.

Nu este pentru prima dată când Oleg Melniciuc ajunge în atenţia opiniei publice din cauza comportamentului său. Acum patru ani, magistratul i-a numit pe jurnaliştii prezenţi la un proces de judecată „răpănoşi”. De menţionat că el este finul de cununie al candidatului selectat pentru un al doilea mandat la şefia Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi. Melniciuc a fost numit preşedinte al Judecătoriei sectorului Râşcani din capitală în 2013, în pofida faptul că şeful statului i-a respins candidatura pentru această funcţie pe motiv că ar fi încălcat Codul de Etică de mai multe ori şi ar fi examinat dosare aflându-se în conflict de interese.