Acesta a acu­mu­lat cel mai mare punc­taj în urma eva­luă­rii la care a fost supus în vede­rea ocu­pă­rii fun­cţiei de şef al Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­ru­pţie.

Candidatura acestuia urmează să fie acceptată de către procurorul general interimar, Eduard Harunjen. 

Tot astăzi, CSP a propus desemnarea procurorului Eduard Florea în funcţia de procuror al raionului Ungheni, pentru al doilea mandat constituţional. Tot pentru al doilea mandat consecutiv a fost propus spre numire în funcţia de procuror al raionului Străşeni - Alexandru Raţa.

Morari a mai con­dus Procuratura Anticorupţie din pos­tura de inte­ri­mar timp de jumă­tate de an, fiind demis în ianu­a­rie 2013, după ple­ca­rea lui Vale­riu Zubco şi insta­la­rea în frun­tea Procuraturii Generale a lui Andrei Pîn­tea. Ex-procurorul gene­ral inte­ri­mar l-a învi­nuit atunci pe Morari de nere­guli în acti­vi­tate.

Ziarul de Gardă scrie că după ple­ca­rea din Procuratura Anticorupţie, cariera lui Morari a fost în ascen­siune, fiind numit, după câteva dero­gări, şef al secţiei con­du­cere a urmă­ri­rii penale în orga­nele cen­trale ale MAI şi ale Serviciului Vamal. În decem­brie 2013, Morari a fost ales, la Adu­na­rea Gene­rală a Pro­cu­ro­ri­lor, în cali­tate de mem­bru al Cole­gi­u­lui de Cali­fi­care, iar la scurt timp, de către colegi, a fost votat în fun­cţia de preşe­dinte al aces­tui Cole­giu.

Totodată, Ziarul de Gardă notează că Vio­rel Morari, con­form decla­ra­ţiei cu pri­vire la veni­turi şi pro­pri­e­tate pe anul 2014, declară un sala­riu de 135 mii de lei şi veni­turi de 74 de mii din acti­vi­tăţi didac­tice. Morari mai declară că, anul tre­cut, părinţii i-au acor­dat un aju­tor mate­rial în sumă de 27,7 mii de lei. Acesta mai declară două apar­ta­mente, de 49 şi, respectiv, 99 m.p., pe care le deţine prin con­tract de loca­ţiune, dar şi patru auto­mo­bile, toate dobân­dite în 2013 şi toate obţi­nute prin con­tracte de folo­sinţă: o Skoda Octa­via, două Land Rover Fre­e­lan­der şi un Volvo XC 90. În 2014, pro­cu­ro­rul a luat două cre­dite, unul în valoare de 15 mii de euro şi altul de 15 mii de dolari, pen­tru 15 ani, cu o rată a dobân­zii de 0%.

Precizăm că în cursa pentru şefia Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ţie au fost înscrişi cinci candidaţi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.