Această decizie a fost luată de magistraţii de la Judecătoria Buiucani, respingând şi cererea deputaţilor PLDM, care au cerut schimbarea formei de arest a lui Filat.

Igor Popa subliniază că în cazul dosarului lui Filat nu e vorba de justiţie, ci mai degrabă de injustiţie. Avocatul a declarat că este incorect ca instanţa să respingă cererea de garanţie personală atunci când aceasta a fost semnată de personalităţi notorii precum deputaţi, actori sau artişti.

Pe lângă aceasta, avocatul lui Filat a comentat şi interdicţia liderului PLDM de a comunica cu presa, subliniind că nu există nici un document ofiacial în acest sens, ci doar un ordin verbal al procurorului.

„Am depus o plângere la Procuratură ca să aflăm cine se face vinovat de aceste interdicţii abuzive care nu permit lui Filat comunicare cu presă. Nu există nici un înscris sau document oficial care nu i-ar permite lui Filat să comunice cu presa. Această interdicţie a fost făcută doar de procuror în mod verbal”, a spus Popa.

Totodată, avocatul a anunţat că săptămâna viitoare vor depune un recurs la Curtea de Apel pentru a ataca decizia de astăzi a magistraţilor.