Ana Ursachi spune că deşi şedinţa în dosarul de învinuire a şefului DIP, Alexandru Pânzari, era numită pentru ora 11:00, judecătorul a pronunţat sentinţa cu două ore mai devreme, fără a avea în faţă avocatul şi partea vătămată.

„Era normal pentru o Moldovă capturată în care trăim să ne aşteptăm că judecătorul va decade atât de jos încât să pronunţe o decizie arbitrară şi ilegală. A achitat pe cineva pe care trebuia să-l condamne fără a avea părţile în sală şi pentru a evita contactul cu presa”, a declarat Ana Ursachi, pentru Jurnal TV.

Ghenadie Plămădeală nu a fost de găsit pentru a comenta. În schimb, şeful instanţei de la Buiucani, a spus că va clarifica situaţia.

„Eu nu cred că dacă s-a stabilit şedinţa pentru orele 11, s-a pronunţat la 9. Poate careva neînţelegeri au fost din partea părţilor. Chiar nu-mi vine să cred. Dar, mă rog, rămâne de verificat”, afirmă preşedintele Judecătoriei Buiucani, Dorin Dulghieru.

Şeful DIP era învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul deschis după violenţele din 7 aprilie 2009. Potrivit procurorilor, anume Alexandru Pânzari a audiat un şir de martori, deşi cunoştea că depoziţiile acestora sunt false. În urma acestor mărturii a fost reţinut Anatolie Stepuleac, fiind acuzat de implicarea în violenţele din 7 aprilie, chiar dacă el nici nu s-a aflat în Piaţa Marii Adunări Naţionale în timpul evenimentelor de acum aproape şapte ani. 

„Eu mari aşteptări de la procesul de judecată nu am, deoarece acest proces a fost judecat exact aşa cum nu trebuie să se producă în justiţie. A fost tărăgănat încă de la început”, susţine Stepuleac.

Avocatul spune că va contesta decizia şi va merge şi la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se plânge pe judecătorul Ghenadie Plămădeală, care a pronunţat o sentinţă în lipsa părţilor din dosar. Amintim că în aceeaşi cauză penală, Adrian Nichifor, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de puşcărie. Asta după ce unii martori au declarat în instanţă că au fost racolaţi de Nichifor şi plătiţi de Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, ca să depună mărturii mincinoase. Menţionăm că avocatul părţii vătămate a cerut Procuraturii Generale să deschidă un dosar şi pe numele lui Damir, dar până acum nu a fost luată o decizie în acest sens.