„Aceste sume au fost transmise domnului Filat în urma unor ameninţări privind implicarea directă în afacerile mele şi exercitarea unor presiuni prin instituţiile controlate de el. Am fost supus presiunilor din partea lui Vladimir Filat şi a anturajului său. M-au forţat să determin companiile mele să obţină credite, iar banii să fie transferaţi companiilor controlate de Vladimir Filat şi Ion Rusu”, a spus Shor. În total, Ilan Shor spune că a scos din Banca de Economii pentru a-i da lui Filat 250 de milioane de dolari. 

De cealaltă parte, avocaţii fostului premier neagă acuzaţiile. Aceştia au emis un comunicat de presă în care afirmă că declaraţiile făcute de Ilan Shor nu pot fi credibile, întrucât acesta ar avea scopul să-l învinovăţească pe Filat pentru a scăpa de răspundere penală. 

„Pe numele domnului Shor sunt intentate mai multe dosare penale pentru gestionarea frauduloasă a mai multor bănci, încălcarea regulilor de creditare, delapidarea averii străine şi altele. Ţinem să atenţionăm că Ilan Shor este o persoană extrem de vulnerabilă şi şantajabilă. Declaraţiile domnului Shor nu pot fi credibile, întrucât acesta are un singur scop – de a-l învinovăţi pe Vlad Filat pentru a scăpa de răspundere penală. Declaraţiile făcute de primarul de Orhei în conferinţa de presă sunt false. Fiind sub presiune enormă, miza fiind libertatea şi viitorul său, este regretabil că Ilan Shor a mers la un gest josnic, acuzându-i pe toţi pentru ilegalităţile pe care le-a săvârşit în calitate de conducător al BEM”, se spune în declaraţia emisă de avocaţii lui Filat.