Fostul deputat Grigore Petrenco a spus că va contesta la Curtea de Apel decizia privind prelungirea arestului preventiv la domiciliu.

Tot astăzi magistraţii de la Judecătoria sectorului Râşcani au decis că, pe 26 martie, inculpaţilor le vor fi scoase brăţările electronice.

Pe de altă pate, avocata Ana Ursachi a declarat că le-a cerut judecătorilor în repetate rânduri certificatele de provenienţă pentru brăţările electronice şi explicaţii privind aplicarea acestora asupra inculpaţilor din grupul Petrenco. Potrivit ei, decizia instanţei de a înlătura aceste brăţări confirmă faptul că utilizarea lor este ilegală.

Preşedintele Judecătoriei sectorului Râşcani, Oleg Melniciuc, nu a fost de găsit pentru a oferi o reacţie. Nu a răspuns la telefon nici procurorul care instrumentează acest caz. Precizăm că fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi cinci participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale au fost reţinuţi pe 6 septembrie 2015, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă. După ce au stat aproape o jumătate de an după gratii, acum o lună, membrii aşa-numitului grup Petrenco au fost plasaţi în arest la domiciliu, fiind obligaţi să poarte brăţări electronice prin intermediul cărora forţele de ordine pot verifica locul aflării lor.