Direcţia generală urmărire penală a CNA examinează declaraţiile deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Elena Bodnarenco, făcute în cadrul unei emisiuni televizate.

Deputatul a fost citat pentru audieri de două ori, dar nu s-a prezentat la CNA, invocând diverse motive, inclusiv recenta deplasare peste hotare.

Amintim că Elena Bodnarenco a declarat în ianuarie curent că i s-au propus bani şi funcţii pentru a părăsi PCRM şi că cei 14 ex-comunişti au fost „prelucraţi” luni de zile, înainte de plecarea din partid. Săptămâna trecută, deputata a dezvăluit mai multe detalii despre tentativa de corupere, declarând că cel care i-a propus bani şi funcţii este din PD.

„Ne-am întâlnit doar eu cu acest deputat. A fost o discuţie între patru ochi. Mi-a propus bani în schimbul ieşirii mele din PCRM. Mi s-a spus o sumă din şase cifre, în dolari. Suma finală ar fi urmat să fie discutată atunci când aş fi luat decizia, pentru că dacă aş fi ales vreo funcţie pentru mine sau pentru rudele mele, suma, evident, ar fi fost mai mică. Iar dacă aş fi vrut doar bani, suma ar fi fost mai mare. Nu Constantin Botnari m-a abordat, deşi, din informaţiile pe care le deţinem, el a „lucrat” cu alţi deputaţi. Pot să spun doar că este un deputat democrat. Voi face public numele acestuia doar în cazul în care mă voi convinge că ancheta nu derulează în niciun fel”, a declarat Elena Bodnarenco.