Grigore Petrenco spune şi de ce i-au fost introduse microfoane în brăţară. „Având în vedere că astăzi guvernarea se teme de opoziţie, se teme de proteste, eu cred că ei încearcă să asculte, vor informaţii”, afirmă Petrenco. Reprezentanţii Biroului de Probaţiune neagă însă acuzaţiile fostului deputat. 

Microfoanele incluse în brăţară nu ar fi unica problemă a acestor dispozitive, declară avocatul lui Petrenco. „Nu sunt niciun fel de certificate care să dovedească cum au ajuns în RM aceste brăţări sau care să le justifice din punct de vedere tehnic”, spune Ana Ursachi.

Avocatul spune că a cerut în repetate rânduri certificatele de provenienţă a brăţărilor electronice, dar aşa şi nu le-a primit. Mai mult, Ana Ursachi spune că legea prevede plasarea dispozitivelor de supraveghere doar în cazul persoanelor care au fost deja condamnate, ori a celor care şi-au recunoscut vina, iar Grigore Petrenco nu se încadrează în niciuna din aceste categorii.

Magistraţii judecătoriei sectorului Râşcani al capitalei au respins solicitarea de certificare a brăţărilor electronice depusă de avocata Ana Ursachi.

Fostul deputat Grigore Petrenco spune că decizia luată de judecători este necorespunzătoare şi că are de gând să o conteste. Solicitat pentru o reacţie, completul de judecători a refuzat să comenteze acuzaţiile lansate la adresa lor. Precizăm că, fostul deputat Grigore Petrenco şi alţi cinci participanţi la un protest organizat în faţa Procuraturii Generale, au fost reţinuţi pe 6 septembrie, fiind învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă. Acum o lună, după ce au stat aproape o jumătate de an după gratii, deţinuţii din aşa-numitul "grup Petrenco" au fost plasaţi în arest la domiciliu.