Harunjen a fost numit în funcţia de prim-adjunct al procurorului general în vara anului 2015. Acesta este cunoscut opiniei publice după ce a fost vizat în dosarul 7 aprilie, dar şi pentru faptul că este cumătru cu ex-procurorul general Valeriu Gurbulea. Eduard Harunjen este unul dintre procurorii care au fost supuşi unei proceduri disciplinare în legătură cu nimicirea dosarului penal pornit pe faptul decesului tânărului Ion Ţâbuleac, în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009. 

​Procurorul a fost recunoscut culpabil de comiterea abaterii disciplinare pentru „îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de serviciu” şi a fost sancţionat disciplinar cu „avertisment”. Ulterior, însă Harunjen a contestat hotărârea Colegiului Disciplinar, iar Consiliul Superior al Procurorilor a anulat decizia Colegiului şi l-a scos basma curată pe Harunjen.

Procurorul general interimar a fost şi subiectul unei investigaţii a Ziarului de Gardă, care a scos la iveală casa de milioane a acestuia, dintr-o zonă de elită de la Telecentru. Potrivit datelor de la Cadastru, Harunjen este proprietarul unei locuinţe estimate de experţii imobiliari la 4,6 milioane de lei. 

Anterior, Harunjen, care nu a instrumentat niciun dosar de rezonanţă publică, a fost decorat cu medalia „Pentru serviciu impecabil de clasa I”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.