Ministerul Justiţiei subliniază că au fost constatate unele abateri de la normele legale în urma solicitării depuse la 23 decembrie 2015 cu privire la înregistrarea modificărilor la statutul şi organele de conducere şi control ale Partidului Politic „Partidul Forţa Poporului”.

„Aceste abateri au fost descrise în scrisoarea Nr. 05/595 din data 22.01.2016, care a fost trimisă în adresa Partidului Forţa Poporului. Ca urmare a acelei scrisori, în data de 2 februarie 2016 reprezentanţii Partidului Forţa Poporului au depus spre înregistrare setul de acte în care au fost remediate abaterile constatate anterior”, menţionează Ministerul.

Astfel, potrivit documentelor depuse, au fost înregistrate modificările la statutul şi organele de conducere şi control al formaţiunii politice, aceasta fiind redenumită în Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”, preşedintele formaţiunii fiind Andrei Năstase.

Actualmente, la Ministerul Justiţiei sunt înregistrate 43 de partide politice.

Amintim că anterior, membrii Platformei DA au declarat că procesul de înregistrare este tergiversat, astfel, au organizat la începutul anului un miting de protest în faţa Ministerului Justiţiei.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.