O problemă gravă anul trecut a fost încălcarea dreptului la libertatea de exprimare, prin bruierea semnalului de transmitere a postului Jurnal TV, se mai arată în raport. Acest lucru semnifică diminuarea pluralismului media, se spune în documentul prezentat astăzi de către Amnesty International Moldova, transmite IPN.

Referindu-se la crimele bazate pe criteriile de ură, directorul executiv al Amnesty International, Cristina Pereteatcu, a menţionat că chiar dacă numărul reclamaţiilor privind tortura şi relele tratamente a scăzut uşor, comparativ cu anul 2014, foarte puţine persoane vinovate de aceste infracţiuni au fost pedepsite şi că crimele nu au fost abordate în mod eficient de organele responsabile.

La rândul său, preşedintele Amnesty International Moldova, Veaceslav Tofan, a subliniat că doar într-un procent din cele peste 600 de plângeri tortura şi relele tratamente au fost pedepsite.

Cât priveşte condiţiile de detenţie din penitenciare, liderul organizaţiei a declarat că deţinuţii stau în condiţii inumane, referindu-se la condiţiile de detenţie a ex-premierului Vlad Filat şi a membrilor grupului Petrenco.