„Sunt de 28 de ani în sistemul judecătoresc şi pledez pentru ca judecătorul să aibă o imagine ireproşabilă, cu atât mai mult conducerea Curţii Supreme de Justiţie. Am o datorie morală faţă de ceilalţi judecători care vor să-şi facă onest datoria şi aşteaptă schimbări în sistem. Toţi vorbesc despre reformarea justiţiei, dar peştele de la cap se strică”, a declarat magistrata în cadrul emisiunii Interpol de la TV 7, transmite IPN.

Tatiana Răducanu a dat de înţeles că la Curtea Supremă de Justiţie sunt adoptate decizii dubioase. „Există şi dosare dubioase. Sunt cazuri când magistraţii CSJ casează deciziile emise de alţi judecători. Cred că Poalelungi poartă o vină pentru cele ce se întâmplă în justiţie”, a declarat magistrata.

Tatiana Răducanu a confirmat implicarea politicului în puterea judecătorească şi s-a pronunţat pentru măsuri mai drastice în ceea ce priveşte eradicarea corupţiei din sistem.

„Este evident că unii judecători sunt protejaţi. Trebuie de făcut schimbări în legislaţie în ceea ce priveşte numirea în funcţie a judecătorilor CSJ pentru a evita implicarea politicului. Totodată, trebuie să începem cu identificarea judecătorilor corupţi şi excluderea lor din sistem”, a mai spus Tatiana Răducanu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.