Petru Gâlcă s-a născut pe 17 iulie 1962 în s. Codreanca, r. Străşeni. La 17 ani a fost condamnat la 9 ani de închisoare, iar la 35 de ani a creat brigada de rakeţi „Micu”, înarmată cu automate Kalaşnikov, lansatoare de grenade, arme cu lunetă, veste antiglonţ, măşti, uniforme de poliţişti şi identităţi false.

IDENTITĂŢILE LUI MICU:

1. Petru Gâlcă (nume anterior)
2. Petru Popovici (nume anterior)
3. Petru Sadnic – (numele actual)
4. Ion Socolov, a.n. 17 iulie 1963 – (identitate falsă).

STATUTUL ÎN LUMEA CRIMINALĂ – „hoţ în lege”, traducere din rusă - „vor v zakone”. Titlu este acordat de liderii grupărilor criminale aflaţi la cel mai înalt nivel infracţional la Moscova, în baza unui „cod de reguli” cu circuit închis. Atribuirea titlului se face printr-o „încoronare”, iar interlopul care primeşte titlu este recunoscut de toţi liderii grupărilor infracţionale internaţionale ca „lider suprem” – reprezentant şi coordonator al lumii interlope de pe teritoriul unuia sau mai multor state. „Hoţul în lege” mediază conflictele între nucleele criminale, adică „împarte dreptatea” şi îi sancţionează pe membrii lumii criminale care au încălcat „codul de reguli”.

STUDII – Medii incomplete

DIPLOME

2011 – Diplomă cu binecuvântare arhierească, primită de la Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldovei, ÎPS Mitropolit Vladimir, în semn de recunoştinţă arhipăstorească pentru contribuţia substanţială adusă la construcţia paraclisului „Icoana Maicii Domnului - Bucuria Tuturor Scârbiţilor” din incinta Penitenciarului Nr. 17 din Rezina. Această distincţie a fost anexată la dosarul penal.

ACTIVITATEA PROFESIONALĂ ŞI TRECUTUL PENAL

1979 - Condamnat la 9 ani de închisoare de către Judecătoria Supremă (Instanţa supremă din acea perioadă – n.r.).

1986 - Condamnat la 5 ani de închisoare de către Judecătoria Anenii Noi.

1998 – 2000: Creează organizaţia criminală „Micu”, specializată în asasinate la comandă. Executorii săi lichidează oameni de afaceri şi autorităţi criminale, printre care şi pe doi lideri interlopi din elita lumii criminale: „hoţul în lege” Evgheni Grişcenco, alias „Jeka” şi Valeri Rotari, alias „Zelionîi”.

Citiţi în continuare pe rise.md