Procurorii şi avocaţii şi-au susţinut discursurile finale în cazul Trocin. Acuzatorii de stat spun că vina fostului membru al Curţii de Conturi a fost demonstrată pe deplin.

Inculpatul Gheorghe Trocin este de altă părere: „Nu sunt vinovat. Absolut. Citiţi expertizele şi o să vedeţi. Aiureli sunt multe. Pot să ceară multe”.

Avocaţii soţilor Pantelei, care şi-au pierdut copilul, sunt gata să ceară în instanţă şapte ani de puşcărie, adică pedeapsa maximă care poate fi dictată în asemenea cazuri.

Deşi mai mulţi martori au spus că Gheorghe Trocin, care era la volanul maşinii sale, circula cu viteză excesivă şi a lovit din spate celălalt automobil, avocaţii fostului membru al Curţii de Conturi au încercat să demonstreze contrariul.

Părinţii copilului mort în urma accidentului rutier spun că nu se vor lăsa până Trocin va fi pedepsit.

Amintim că accidentul s-a produs în apropierea satului Grebleşti, raionul Străşeni, în 2013. O maşină marca Opel, condusă de o femeie de 28 de ani, în care se aflau trei pasageri, printre care şi un copil de şase ani, a fost lovită puternic din spate de un alt automobil, la volanul căruia se afla Gheorghe Trocin, fost membru al Curţii de Conturi.

Impactul a fost atât de puternic, încât Opelul s-a răsturnat de câteva ori. Victimele au fost aruncate din vehicul, iar copilul, care se afla pe bancheta din spate, a murit pe loc. Mama lui a fost transportată în stare extrem de gravă la spital. Medicii au reuşit să o salveze, dar femeia a rămas cu sechele. Gheorghe Trocin este acuzat de faptul că nu a respectat regulile de circulaţie rutieră, fapt care a dus la moartea băiatului. La început, dosarul Trocin a fost pe masa judecătorului Veaceslav Lazari, dar acesta şi-a dat demisia subit, când urma să fie pronunţată sentinţa. Ulterior, cauza a fost distribuită unui alt magistrat, care a reluat examinarea.