„Guvernarea a decis să amâne lupta împotriva corupţiei cu şapte ani. Un Consiliu Superior al Procurorilor ilegal a făcut un concurs mimat şi a „ales” un nou-vechi procuror, care, din întâmplare, este şi şeful membrilor comisiei de selectare”, a scris liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Maia Sandu a menţionat: „Dacă Harunjen e numit în funcţie, vom avea în continuare o procuratură subordonată politic, neputincioasă în faţa corupţiei mari. Oricât de serioase ar fi reformele anunţate de această guvernare, politica de cadre trădează adevăratul sens al acestora”.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat astăzi pe Eduard Harunjen pentru funcţia de procuror general. Această decizie a fost votată unanim de către membrii CSP.

Menţionăm că în 2010, pe nume­le lui Edu­ard Haru­n­jen şi al altor doi pro­cu­ro­ri a fost ini­ţia­tă o pro­ce­du­ră dis­ci­pli­na­ră în care se invo­ca nimi­ci­rea dosa­ru­lui penal por­nit pe cazul dece­su­lui cet. Ion Ţîbu­leac în urma eve­ni­men­te­lor din 7 apri­lie 2009, dar şi fap­tul că aces­ta ar fi tăi­nu­it exis­ten­ţa unei hotă­râri pri­vind por­ni­rea urmă­ri­rii pena­le. De asemenea, Harunjen era învi­nu­it că, neîn­te­me­iat, a con­si­de­rat legal refu­zul de a nu por­ni urmă­ri­rea pena­lă în acest caz.