Şi de această dată procesul a fost monitorizat de reprezentanţii Ambasadei Germaniei, dar şi ai Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova. La începutul şedinţei, avocaţii Anei Ursachi s-au arătat nemulţumiţi că acuzatorul Dumitru Ştefârţă nu avea împuternicirea procurorului general interimar Eduard Harunjen de a participa la proces. Cu toate acestea, judecătorul Aureliu Postică i-a permis să-l reprezinte pe Harunjen în această cauză penală. În urma hotărârii, unul dintre apărători a cerut recuzarea judecătorului.

La şedinţă şi-a făcut apariţia şi bărbatul care a depus plângere la Procuratura Generală pe numele Anei Ursachi, fiul victimei care apare în dosarul reluat. El a încercat să fugă de ochii presei, iar poliţiştii i-au împiedicat pe jurnalişti să-i adreseze întrebări.

Şedinţa a fost întreruptă, iar cererea de recuzare va fi examinată pe 9 decembrie. Procuratura Generală a redeschis un dosar în care Ana Ursachi este bănuită de complicitate la omor. La o emisiune a unui post privat de televiziune, Ursachi a declarat că nu are nicio implicare şi că nu îi cunoaşte pe cei care pretind, într-un filmuleţ apărut în presă, că sunt vecinii ei şi martori la crimă. Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi jurişti au declarat că urmărirea penală a fost reluată la comanda lui Vladimir Plahotniuc, care nu a răspuns la telefon pentru comentarii.