Şedinţa de judecată a început cu o cerere de recuzare depusă de avocaţii lui Veaceslav Platon, dar solicitarea a fost respinsă, iar dosarul a revenit la completul iniţial. În timp ce era escortat de mascaţi, afaceristul s-a plâns că nu i se permit întrevederile cu apărătorii.

Ulterior, avocaţii lui Platon au mai depus o cerere de recuzare, care va fi examinată mâine. Potrivit apărătorilor, clientul lor are parte de un proces inechitabil.

„Prima cerere a servit drept temei faptul că a şasea oară recursurile apărării nimeresc la colegiul care a fost recuzat.  A doua recuzare a fost faptul că colegiul care a fost recuzat anterior a insistat să examinăm mai departe recursul, necătând la faptul că învinuitul a solicitat traducerea în limba rusă a încheierii pe care noi am contestat-o. S-a amânat pentru că magistraţii după ora 17:00 nu mai lucrează, necătând la faptul că atunci când e vorba de spre recursurile apărătorului ei lucrează şi până la ora 20:00”, a declarat avocatul Eduard Rudenco.

Cererea de recuzare va fi examinată mâine, la ora 11:00, după care judecătorii vor pronunţa o hotărâre în privinţa recursului depus de avocaţii lui Platon cu referire la prelungirea mandatului de arestare. Veaceslav Platon este acuzat că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Platon spune însă că dosarul ar fi fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, care nu a comentat deocamdată acuzaţiile.