Clienţii şi susţinătorii Anei Ursachi cred că dosarul redeschis după mai bine de 15 ani pe numele avocatei nu este decât o comandă a celor de la guvernare şi o răzbunare pentru faptul că Ursachi a criticat dur regimul în permanenţă.

Oamenii care cred în faptul că dosarul redeschis pe numele Anei Ursachi este o făcătură s-au mobilizat pe o reţea de socializare şi sunt gata să iasă la protest sub lozinca: nu mă tem. Este foarte important ca cetăţenii să învingă frica, au spus susţinătorii Anei Ursachi.

Menţionăm că Ana Ursachi este acuzată de complicitate la crimă. Avocaţii ei spun că este imposibilă redeschiderea dosarului după 15 ani, dat fiind faptul că termenul a fost depăşit. Procurorul de caz menţionează însă că au ieşit la iveală circumstanţe noi.

Mai mult, acesta spune că arestarea avocatei pe un termen de 30 de zile este absolut necesară, întrucât este vorba despre o cauză excepţională, iar ea se eschivează de la prezentarea în faţa procurorilor. De cealaltă parte, apărătorii Anei Ursachi au declarat că aceasta nu a primit vreo citaţie legală.

Ana Ursachi a fost cea care s-a expus de multe ori contra regimului Plahotniuc şi a apărat persoane ce au protestat faţă de fărădelegile care ar fi fost comise de oligarh. Tocmai de asta, mai mulţi susţinători de-ai avocatei au declarat, anterior, că este vorba despre atacuri orchestrate de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acesta nu a comentat acuzaţiile.