Avocaţii lui Renato Usatîi spun că procurorul de caz nu a prezentat instanţei probele care ar demonstra necesitatea redeschiderii dosarului Gherman Gorbunţov, în care primarul de Bălţi este acuzat că ar fi comandat omorul bancherului rus. În cele din urmă, judecătorul a decis să amâne şedinţa.

Procurorul Vitalie Busuioc spune că avocaţii sunt cei care ar fi admis abateri procedurale.

La şedinţa de judecată a fost prezent şi Dumitru Ciubaşenco, care a candidat la prezidenţiale din partea formaţiunii „Partidul Nostru”. El afirmă că redeschiderea dosarului Gorbunţov este o comandă politică. „Este o fărădelege din partea regimului Plahotniuc, care încearcă să-şi menţină puterea cu orice preţ, să fugă de răspundere şi de aceea fabrică dosare penale împotriva oponenţilor politici”, a spus Ciubaşenco.

Renato Usatîi este acuzat de procurori că ar fi comandat asasinarea lui Gorbunţov, iar tentativa de omor a avut loc în 2012, la Londra. Primarul de Bălţi neagă orice implicare şi spune că, de fapt, asasinatul ar fi fost comandat de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acum o lună, Usatîi a fost anunţat în urmărire internaţională. Pentru că se află în Federaţia Rusă, el va putea fi extrădat doar cu acordul autorităţilor din această ţară.