La începutul şedinţei, completul de judecători care va examina cazul, Victor Boico, Vitalie Budeci şi Elena Cojocari, a anunţat că procesul se va desfăşura cu uşile închise.

Pe numele a doi judecători din complet a fost depusă o cerere de recuzare din partea lui Veaceslav Platon, dar solicitarea a fost respinsă. În timp ce era escortat de mascaţi, Platon a fost întrebat de jurnalişti despre percheziţiile efectuate în locuinţa unuia dintre avocaţii săi, Ana Ursachi.

După ce dosarul a revenit la completul iniţial, Platon a mai depus o cerere de recuzare, care la fel a fost respinsă. Procurorul a declarat că se încearcă tergiversarea procesului, dar unul dintre avocaţii afaceristului a spus că cererile sunt justificate.

Şedinţa de judecată va continua mâine, când va fi examinată cererea de prelungire a mandatului de arestare depusă de procuror, dar şi solicitarea avocaţilor de modificare a măsurii preventive. Afaceristul Veaceslav Platon este acuzat că ar fi beneficiarul a 800 de milioane de lei furate de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Platon spune că dosarul ar fi fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, care nu a comentat acuzaţiile.