„Avem un termen prevăzut de lege, în maxim zece zile de la prezentarea actelor Comisiei Electorale Centrale. În acelaşi timp, mai avem o altă constrângere, că trebuie să aşteptăm în mod obligatoriu hotărârile instanţelor de judecată, ceea ce înseamnă că se mai adaugă câteva zile. Există câteva contestaţii pe rolul instanţelor. Nu ştim încă câte, pentru că ieri am formulat solicitări către instanţele de judecată să ne prezinte această informaţie. Mai e un alt lucru, că mai au şi instanţele de judecată acest termen de a examina, plus posibilitatea contestării în instanţa superioară, ceea ce mai adaugă câteva zile. Vom vedea imediat ce primim informaţia de la instanţele de judecată, câte sunt şi cam care ar fi termenul estimativ. În mod cert săptămâna aceasta nu se reuşeşte, nici tehnic, pentru că noi primim nu numai raportul Comisiei Electorale Centrale, însă şi actele de însoţire. Deci, noi verificăm, practic, toate procesele verbale şi actele care sunt la dosar, contestaţiile”, a spus Rodica Secrieru în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Trebuie să aşteptăm fiecare dintre aceste etape să se împlinească şi după aceea Curtea Constituţională va putea să se pronunţe”, a mai menţionat secretarul Curţii.

Comisia Electorală Centrală a trimis luni Curţii Constituţionale procesul-verbal cu rezultatele turului II al scrutinului prezidenţial din 13 noiembrie.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, 143 de cetă­ţe­ni ai Republicii Mol­do­va afla­ţi în stră­i­nă­ta­te au ata­cat în jude­ca­tă hotă­râri­le Comi­siei Elec­to­ra­le Cen­tra­le din 16 şi 17 noiem­brie cu pri­vi­re la con­tes­ta­ţi­i­le pri­vind votul în dias­po­ră. Imediat după scrutinul prezidenţial din 13 noiembrie, cetă­ţe­nii din dias­po­ră au depus 3.961 de con­tes­ta­ţii la adre­sa CEC.