Deşi recursul avocaţilor cu privire la mandatul de arestare urma să fie examinat încă săptămâna trecută, procesul a fost amânat şi a avut loc abia ieri. Veaceslav Platon a fost adus, ca de obicei, de mascaţii de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”. În timp ce era escortat, el a fost întrebat de jurnalişti despre avocata sa, Ana Ursachi, pe numele căreia a fost deschis un dosar penal.

Omul de afaceri a depus două cereri de recuzare a completului de judecată, însă acestea au fost respinse. După ce judecătorii au examinat recursul, Veaceslav Platon a fost scos din sala de judecată, iar decizia a fost pronunţată în absenţa lui.

Unul dintre apărătorii lui Platon spune că hotărârile adoptate în dosarul clientului său sunt ilegale.

Procurorul care instrumentează dosarul s-a arătat mulţumit de decizia instanţei, însă a fost succint în declaraţii cu privire la desfăşurarea urmăririi penale.

Veaceslav Platon este acuzat că ar fi beneficiarul unui miliard de lei furat de la Banca de Economii prin intermediul mai multor firme offshore. El a fost reţinut şi adus în Moldova din Ucraina, cu o cursă charter şi riscă până la 25 de ani de puşcărie. Platon spune însă că dosarul ar fi fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, care nu a comentat deocamdată acuzaţiile.