Preşedintele completului care a examinat cererea de recuzare a fost Svetlana Filincova. Avocaţii unor reclamanţi consideră că judecătorul Nicolae Craiu nu va putea da dovadă de imparţialitate.

Reprezentantul CSM şi cel al Procuraturii Generale au avut alte opinii. 

După deliberare, judecătorii au decis însă că cererea este una întemeiată. 

Data următoarei şedinţe încă nu a fost stabilită. Menţionăm că judecătorii din dosarul „Spălătoria rusească" cer Curţii Supreme de Justiţie să anuleze hotărârea CSM şi să înceteze procedura de urmărire penală a lor. Asta după ce, în septembrie, 15 foşti şi actuali judecători, precum şi trei executori judecătoreşti din raioanele republicii şi din capitală au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de complicitate la spălări de bani şi pronunţarea cu bună ştiinţă a unei hotărâri contrare legii, soldată cu urmări grave.

În privinţa celui de-al 16-lea judecător, Victor Orândaş, şi a unui executor judecătoresc, au fost emise ordonanţe de urmărire internaţională, întrucât în momentul percheziţiilor aceştia nu erau în ţară. Avocaţii tuturor celor vizaţi spun că aceştia resping acuzaţiile.