În timp ce şefa DNA de la Bucureşti, Laura Codruţa Kövesi, a prezentat un raport în care a vorbit despre rezultatele înregistrate în lupta cu fenomenul corupţiei din România, în ultimii zece ani, colegii de la Chişinău s-au lăudat cu serviciile pe care le oferă instituţiile pe care le conduc. 

Totodată, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România le-a spus colegilor de la Chisinău că un rol extrem de important în combaterea corupţiei a ţinut de independenţa judecătorilor, ceea ce le-a sugerat şi magistraţilor moldoveni. 

Justiţiarii moldoveni însă s-au lăudat cu ce au şi cu ce se ocupă prin instituţiile pe care le conduc. Nici la întrebările societăţii civile privind reforma justiţiei nu au putut să ofere un răspuns clar.

Întrebată de jurnalişti în cât timp ar fi fost soluţionat dosarul furtului miliardului de la cele trei bănci din Moldova, de către DNA, Laura Codruţa Kövesi, a declarat că are dosare pe care le poate soluţiona într-o lună, într-un an, dar depinde foarte mult cum administrezi probele. Reprezentanţi din domeniul justiţiei din România se află la Chişinău pentru două zile.