„La 28 septembrie 2016, prin avocatul care mă reprezintă în cazul unei cauze civile referitor la solicitarea de la CNA a explicaţiilor care este soarta documentelor secrete din 2013 – februarie 2014 referitor la pregătirea „jafului secolului" şi motivul apariţiei acestora în public, mi-a fost comunicat că pe marginea acestui caz mi-a fost intentată urmărirea penală pe faptul divulgării secretului de stat”, a anunţat Gofman pe pagina sa de Facebook.

Astfel, în timp ce Gofman ajută investigaţia internaţională privind frauda din sistemul bancar al RM, acesta spune că autorităţile din RM încearcă să-l intimideze la indicaţia oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„De azi înainte, vă voi numi nominal, ca să vă cunoască lumea, Viorel Chetraru, Cristina Ţărnă şi Vadim Cojocaru. Chiar aţi degradat până la acest nivel? În timp cât eu particip la ancheta internaţională ca să elucidez această crimă, cunoscută practic în toate ţările din lume, CNA şi procuratura de la Nobil încearcă să mă intimideze. De când o infracţiune de aşa anvergură constituie un secret de stat? Ca să compromită ancheta internaţională, la comanda lui Plahotniuc mi se deschid diferite dosare penale. De fapt, şirul dosarelor faţă de familia mea a început încă de la finele anului 2013. Oare nu aţi obosit, „colegi de la CNA şi procuratură”, la indicaţiile grupării criminale de la Nobil, să-mi intentaţi dosare penale? Înseamnă că ceea ce întreprind este în direcţia corectă”, mai scrie Gofman.

„Chiar că vă arde ceva... şi este doar începutul”, a conchis Mihail Gofman.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.