Bărbatul le-a povestit că se simte nesigur pe picioare, îşi pierde echilibrul şi a căzut de mai multe ori în ultimele luni. În ultimele trei zile înainte de prezentarea la spital, braţul şi piciorul stâng au devenit din ce în ce mai slăbite, scrie Washington Post.

Însă istoricul medical al pacientului nu ridica probleme. Bărbatul nu fuma, consuma alcool doar foarte rar, iar testele de sânge au ieşit normale.

„Nu prezenta confuzie, pierderea mobilităţii faciale sau dereglări de vedere sau vorbire. Era per total într-o formă bună şi sănătos, independent în activităţile zilnice şi trăia cu soţia lui şi cei doi fii ai lor”, arată doctorii care s-au ocupat de caz în jurnalul medical BMJ Case Reports.

Abia când au văzut rezultatele examinării la tomograf au realizat că o mare parte din lobul frontal drept al creierului lipsea. Acesta fusese înlocuit cu un „buzunar” de aer, care s-a format din cauza unei tumori, care a permis formarea unui efect de valvă într-un singur sens, au explicat medicii. Astfel, de fiecare dată când bărbatul tuşea sau strănuta, „buzunarul” de aer se mărea. Înainte de a ajunge la spital, bărbatul a suferit şi un accident vascular.

Medicii spun că problema s-ar fi putut rezolva prin intervenţie chirurgicală, însă bărbatul a refuzat din cauza vârstei înaintate. Astfel, medicii i-au prescris un tratament medicamentos care să prevină un al doilea accident vascular şi îl vor ţine sub supraveghere.