Phys notează că descoperirea se bazează pe datele colectate de a doua misiune Kepler, la care au fost adăugate observaţii realizate la sol cu ajutorul telescoapelor, precum Subaru din Hawaii sau Nordic Optical din Spania. 

Cercetătorii au descoperit că exoplaneta K2-155d ar putea conţine apă, conform simulărilor computerizate 3D. ''În cadrul simulărilor, atmosfera şi compoziţia planetei semănau cu cele de pe Pământ, însă se poate să nu fie la fel şi în realitate,'' a declarat Hirano. 

Însă, este necesară o măsurătoare mult mai precisă a temperaturilor şi razei stelei K2-155 pentru a se putea afla dacă exoplaneta K2-155b poate fi habitabilă. ''Este important de ştiut că numărul planetelor din jurul stelelor roşii pitice este mult mai mic decât cel regăsit în cazul altor sisteme stelare,'' a declarat Hirano. 

De asemenea, specialiştii au cercetat şi relaţia dintre raza planetei şi metalicitatea stelei gazdă. ''Planetele mari sunt descoperite doar în jurul stelelor bogate în metale. Ceea ce am descoperit se potriveşte cu ipotezele noastre. Puţinele planete cu o rază de trei ori mai mare decât cea a Pământului au fost descoperite în orbita stelei roşii pitice cu cea mai mare concentraţie de metal.