“Recomand consumul de avocado în prima parte a zilei, la micul dejun sau drept gustare, pentru că, prin conţinutul bogat în grăsimi, poate duce la creştere ponderală (grăsimi peste 30%)’’, precizează medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru CSID.

În opinia specialistului, fructul minune poate avea numeroase beneficii:

  •    Avocado are în compoziţie 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
  •    Avocado conţine acid folic (vitamina B9) şi vitamina B6, ce contribuie la normalizarea nivelului de homocisteină, care, într-o cantitate mare, poate avea efecte toxice, crescând riscul bolilor cardiovasculare.
  •    Avocado conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular.
  •    Grăsimile care se găsesc în fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL), iar trigliceridele se transformă într-un adevărat adjuvant nutriţional pentru pacienţii dislipidemici.