Cum poţi afla dacă faci Alzheimer cu 30 de ani înainte de simptome

Cum poţi afla dacă faci Alzheimer cu 30 de ani înainte de simptome
Sursa: jurnal.md/playtech.ro Foto: NASA 03.02.2018 22:32
NASA a anunţat că un astronom amator a identificat semnalele unui satelit pierdut. Cea mai mare agenţie spaţială a „rătăcit” echipamentul în urmă cu peste 10 ani.

IMAGE a fost o maşinărie menită să vadă „invizibilul”. Mai exact, trebuia să vadă şi să înţeleagă magnetosfera care a înconjoară planeta, cea care ne protejează de Soare. Ani de-a rândul i s-a spus „ocean invizibil”, în care nimic tangibil generează impulsuri. Sfera protejează planeta noastră de vânturile puternice ale Soarelui, dar lasă să treacă lumina.

Dar, la fel ca un ocean, magnetosfera este predispusă la furtuni, perturbări solare violente, care pot să afecteze sateliţi si reţelele de energie de pe Pământ. IMAGE a fost construit pentru a transmite, pentru prima dată în istorie, imagini ale magnetosferei globale, ca să ajute oamenii de ştiinţă în prezicerea furtunilor.

De exemplu, satelitul a trimis acasă imagini ale unei furtuni solare enorme. Tot IMAGE a descoperit că Pământul elimină jeturi din propria atmosferă pentru a se apăra de furtunile din spaţiu, dar fisuri în câmpul magnetic al Pământului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI