Regiunile includ reţeaua neurală normală, care este implicată în gândirea spontană şi imaginaţie, reţeaua care culege informaţia relevantă din mediul înconjurător şi reţeaua care este implicată în controlul funcţiilor cognitive şi evaluare, scrie Live Science.

„Ai aceste trei sisteme diferite care sunt localizate în diferite părţi ale creierului, dar acestea trebuie să fie toate activate în acelaşi timp”, a precizat Roger Beaty, autorul studiului.

Pentru a măsura creativitatea şi conexiunile neurale, cercetătorii au analizat cu ajutorul RMN-ului creierele a 160 de participanţi. Cu capul în interiorul aparatului, participanţilor li s-au dat diverse sarcini de gândire creativă numită gândire divergentă, ceea ce înseamnă că trebuie să vii cu moduri creative de a folosi obiecte obişnuite, precum un cuţit, o cană sau o cărămidă.

S-a descoperit că există o relaţie între gradul de interconectare şi sincronizare a acestor trei regiuni şi gradul de creativitate arătat de utilizarea acestor obiecte.