Conceptul celor de la Jaguar nu are multe în comun cu volanele actuale. În fapt, nici măcar nu este rotund. Mai degrabă, e un dreptunghi gol pe interior. Însă nu forma, ci funcţiile sale sunt cele care interesează. Jaguar crede că, în maşină, acesta va fi un fel de asistent digital care va asculta comenzile utilizatorului şi va oferi răspunsuri la diversele întrebări ale acestuia.

„Opreşte aici.” „Cât e scorul la meci?” „Dă mai cald.” sau „Încarcă la prima staţie electrică” sunt câteva dintre posibilele comenzi şi întrebări prin care utilizatorul va putea interacţiona cu volanul, scrie profit.ro. Însă cei de la Jaguar nu se limitează la maşină. Volanul acestora poate fi demontat şi luat în casă, unde îşi continuă munca de asistent digital, asemenea produselor cunoscute în prezent ca Google Home sau Amazon Echo.

Bineînţeles, toate aceste funcţii, atât în maşină cât şi în afara ei, vor fi realizate pe baza unui sistem de inteligenţă artificială. Volanul celor de la Jaguar se va numi Sayer, după unul dintre cei mai apreciaţi designeri ai companiei, Malcolm Sayer, care a desenat maşinile producătorului britanic între 1951 şi 1970.