Unii experţi prezic că vom avea internet cuantic în următorii 10 ani. Fotonii inseparabili transmişi prin această metodă, care codifică doi biţi, reprezintă o tehnică de comunicaţii mult mai sigură, scrie Futurism.

Deşi există mai multe ţări care doresc să dezvolte această metodă, China este cea care dă tonul. Înainte, aceştia au demonstrat fezabilitatea metodei pe distanţă mare cu ajutorul satelitului Micius.

De asemenea, reţeaua de 2.000 de kilometri de fibră optică ce trimite informaţii între sute de noduri din Beijing în Shanghai reprezintă prima piesă de infrastructură în adevăratul sens al cuvântului.

Chinezii vor prefera totuşi transmiterea de informaţii pe calea aerului, fiind mult mai simplu deoarece elimină problemele fizice, precum nevoia de mentenanţă şi susceptibilitatea crescută la avarii.

Metodele tradiţionale de comunicare ale internetului de astăzi cu care suntem familiari sunt susceptibile la infiltrări, dar acest aspect poate fi de domeniul trecutului deja din deceniul următor. Este imposibil de spus însă cu ce viteză va evolua şi se va răspândi această tehnologie. Deci, pentru o ţară ca România, tehnologia poate fi disponibilă cu câţiva ani întârziere. Totuşi, luând în considerare globalizarea, probabil şi aici noul internet va fi disponibil relativ rapid.