La această gală, YuMi s-a aflat în fruntea Orchestrei Filarmonice a oraşului italian Lucca, dirijând celebra arie ''La Donna e Mobile'' a operei Rigoletto de Verdi, cântată de Andrea Bocelli, şi interpretări din Puccini ale solistei Maria Luigia Borsi.

Pentru a învăţa cum să mânuiască bagheta, YuMi a fost instruit să imite gesturile şefului Orchestrei Filarmonice din Lucca, Andrea Colombini. "Învăţarea a fost foarte dificilă", a fost nevoie de "17 ore de lucru" pentru YuMi pentru a şti cum să imite şase minute de dirijare muzicală.Potrivit şefului de orchestră, YuMi este mult mai sofisticat decât Asimo, robotul creat de Honda care a condus Orchestra Simfonică din Detroit în 2008.

"Este foarte flexibil" şi are ''aceeaşi mobilitate ca mine ", a estimat Colombini. Dar nu poate în nici un caz să înlocuiască sensibilitatea şi emoţia unui dirijor, pentru că un robot nu are suflet. Este doar un braţ, nu are creier, nici inimă", a apreciat artistul.YuMi poate cu siguranţă să dirijeze piese, dar nu ştie să improvizeze sau să interacţioneze cu muzicienii.

"Nu este loc pentru improvizaţie, avem de-a face cu un robot", a remarcat violonistul Brad Repp, care a participat la concert. "Este distractiv ... dar nu reprezintă viitorul", a conchis el.