Un tratament inovativ împotriva leucemiei a fost aprobat în SUA

Un tratament inovativ împotriva leucemiei a fost aprobat în SUA
Sursa: jurnal.md/http://stiri.tvr.ro Foto: sfatulmedicului.ro 01.09.2017 08:13
Un nou tratament revoluţionar împotriva leucemiei a fost aprobat de agenţia americană a medicamentelor. Este vorba de o terapie genică, ce presupune modificarea celulelor pacientului într-un aşa-numit "medicament viu", care distruge cancerul.

Mitchell Carbon, un tânăr de 19 ani bolnav de leucemie, ajunsese în ultimul stadiu al bolii, fără nicio soluţie. Asta până când a testat terapia genică şi după o singură doză de celule modificate genetic a scăpat de cancer.

Mitchell Carbon, fost bolnav de leucemie: "Simplul fapt că am un viitor este remarcabil. În mod normal, nici nu mai trebuia să fiu în viaţă".

Tratamentul revoluţionar a fost dezvoltat în laboratorul Universităţii Pennsylvania şi a fost gândit împotriva leucemiei acute limfoblastice - un cancer sangvin foarte agresiv şi care afectează în principal copiii şi tinerii până în 20 de ani.

Tratamentul a fost testat pe 63 de pacienţi care nu au reacţionat pozitiv la alte tratatamente sau au recidivat. După 3 luni şi o singură doză de celule modificate genetic, rata de remisie a fost de 83%. Într-o primă fază această terapie va fi disponibilă în 20 de centre medicale de peste ocean.

Tratamentul este personalizat, se administrează o singură dată şi costă aproape o jumătate de milion de dolari. În Europa există deja aprobate două terapii genice pentru boli rare moştenite genetic.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI