India: 15 rinoceri dintr-o specie rară printre cele 230 de animale ucise de inundaţii, într-o rezevaţie

India: 15 rinoceri dintr-o specie rară printre cele 230 de animale ucise de inundaţii, într-o rezevaţie
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 20.08.2017 20:50
Aproximativ 230 de animale, dintre care 15 rinoceri dintr-o specie rară şi un tigru, şi-au pierdut viaţa din cauza inundaţiilor, în Parcul Naţional Kaziranga, o rezervaţie din nord-estul Indiei, potrivit declaraţiilor directorului parcul, preluate duminică de agenţia DPA.

Ploile musonice inundă, în mod obişnuit, vaste porţiuni din suprafaţa Parcului Naţional Kaziranga din statul Assam, dar inundaţiile de anul acesta au fost cele mai severe din ultimele trei decenii, a spus Satyendranath Singh, directorul parcului.

"Apele au început să se retragă, dar 30% din suprafaţa parcului este încă inundată... găsim trupuri de animale în fiecare zi".

Dintre cele 230 de animale moarte, 202 sunt căprioare din diferite specii, 15 rinoceri cu un singur corn, cinci pui de elefant şi un tigru, spune Singh.

Parcul Naţional Kaziranga este cea mai mare rezervaţie de rinoceri cu un singur corn din lume.

Animalele au murit în intervalul 10-19 august. Alte 105 animale au decedat în valul de inundaţii din iulie, spune Singh. Numărul total de animale care au pierit în acest sezon musonic se ridică la 335.

Apele au distrus mai multe podeţe din lemn şi câteva refugii anti-braconaj.

"O să putem să evaluăm totalul daunelor după ce apele se vor retrage", adaugă Singh.

Kaziranga face parte din patrimoniul mondial UNESCO şi adăposteşte peste 2.000 de rinoceri cu un singur corn, tigrii, elefanţi, bizoni şi căprioare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI