NASA vrea să trimită un mesaj sondei Voyager 1 la împlinirea a 40 de ani de la lansarea ei în spaţiu

NASA vrea să trimită un mesaj sondei Voyager 1 la împlinirea a 40 de ani de la lansarea ei în spaţiu
Sursa: www.agerpres.ro Foto: nasa.gov 15.08.2017 22:53
NASA a făcut apel publicului pentru a concepe un mesaj care va fi trimis sondei spaţiale Voyager 1, cu prilejul sărbătoririi a 40-a de ani de la lansarea ei în spaţiu, relatează AFP.

Sonda spaţială se află la aproape 20 de miliarde distanţă de kilometri de Terra.

La 25 august 2012, Voyager 1 a ieşit din heliosferă şi a pătruns în spaţiul interstelar, devenind primul obiect spaţial creat de om care a reuşit această performanţă.

Voyager 1 are la bord şi un disc de aur, pe care sunt imprimate imagini şi sunete de pe Pământ, pentru eventualele civilizaţii extraterestre care o vor întâlni.

Agenţia spaţială americană solicită sugestii via Twitter, Instagram, Facebook sau alte reţele de socializare. Mesajele trebuie să cuprindă maximum 60 de caractere, se arată pe site-ul NASA.

NASA, celebrul său Jet Propulsion Laboratory (JPL) şi echipa Voyager vor face o selecţie, iar publicul va putea vota pentru alegerea celui mai bun mesaj, care va fi trimis pe Voyager 1 la 5 septembrie.

Sonda Voyager 1 a fost lansată la 5 septembrie 1977, iar Voyager 2 cu două săptămâni mai târziu, ambele cu ajutorul rachetelor Titan Centaur.

Misiunea lor este de a studia giganţii sistemului nostru solar Jupiter, Saturn, Neptun şi Uranus.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI