Kuo susţine că noul iPhone 8 va beneficia de un design similar cu cel pe care l-am văzut în diverse imagini scăpate pe internet, sau realizate după planurile neoficiale pe care le-am întâlnit de curând. Acesta va beneficia de cel mai mare raport între ecran şi carcasă de pe piaţă, partea din faţă fiind aproape complet acoperită de un panou OLED de 5,8”. Singurele elemente distinctive de pe partea din faţă vor fi amplasate în partea de sus a dispozitivului, pe o bandă neagră care întrerupe display-ul.

Aici se vor regăsi difuzorul pentru apeluri, senzorii de proximitate şi de lumină ambinentală, alături de un sistem cu două camere foto. Acestea din urmă vor beneficia de un software avansat de detecţie facială, care va fi folosit pentru autentificare, cât şi pentru realizarea de selfie-uri mai bune în comparaţie cu modelele precedente. Butonul Home va fi eliminate complet, acesta fiind înlocuit cu unul virtual, asemeni celui de pe Samsung Galaxy S8.

Din păcate, acest lucru înseamnă că Apple nu va beneficia de un senzor de amprentă, întrucât compania a refuzat să pună unul pe spatele dispozitivului, ca în cazul lui Galaxy S8. Se pare că tehnologia pentru recunoaşterea amprentei prin display nu este încă gata, iar primele dispositive care vor beneficia de aşa ceva vor ajunge pe piaţă abia anul viitor.

Acelaşi raport din partea lui Ming-Chi Kuo susţine că iPhone 8, cât şi seria iPhone 7S vor beneficia de încărcare wireless Qi, încărcătorul fără fir fiind livrat însă separat, ca accesoriu optional. Acest lucru înseamnă că toate modelele noi de iPhone vor beneficia de o construcţie de sticlă pe partea din spate, cu o ramă metalică de jur împrejur. Nu în ultimul rând, Kuo crede că stocurile de iPhone 8 vor fi limitate până la finalul lui 2017, motivul fiind lipsa de panouri OLED. Din acelaşi motiv, noul model va fi lansat puţin mai târziu decât seria 7S, însă va fi cu siguranţă în magazine înainte de finalul anului.

Ming-Chi Kuo este un analist taiwanez ale cărui rapoarte sunt realizate de obicei be baza unor informaţii de la surse apropiate de Apple. Acesta oferă de obicei detalii concrete despre produsele Apple înainte ca acestea să fie anunţate sau lansate şi de obicei detaliile oferite de el sunt confirmate în cadrul conferinţelor de presă. Desigur, până când nu primim detaliile din surse sigure, raportul său pentru KGI Securities poate fi luat în considerare drept zvon.