Mimas, luna pitică a lui Saturn, apare ca un punct minuscul în apropiere de colţul din dreapta sus al imaginii. Având un diametru de 396 de kilometri, Mimas este considerat un satelit natural de dimensiuni medii. Este suficient de mare pentru ca propria forţă de gravitaţie să îi ofere o formă sferică, însă nu este unul dintre sateliţii cu adevărat mari din Sistemul Solar, precum Titan. Prin comparaţie, chiar şi giganticul Titan pare un punct minuscul pe lângă uriaşa planetă gazoasă Saturn.

Imaginea prezintă planeta Saturn văzută din partea luminată de Soare a inelelor sale, la un unghi de 27 de grade faţă de planul orizontal. Fotografia a fost realizată în spectrul luminos verde de o cameră foto-video de la bordul sondei Cassini, pe 27 martie 2017.

Imaginea a fost obţinută de la o distanţă de aproximativ 993.000 de kilometri faţă de Saturn. Scala fotografiei este de 59 de kilometri per pixel. Strălucirea lui Mimas a fost mărită de trei ori în această imagine pentru ca satelitul să poată fi văzut mai uşor.

Misiunea Cassini este un proiect comun demarat de NASA, ESA (Agenţia Spaţială Europeană) şi Agenţia Spaţială Italiană. Specialiştii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), o divizie a California Institute of Technology din Pasadena, coordonează această misiune pentru Science Mission Directorate, o divizie din cadrul NASA, aflată la Washington. Sonda Cassini şi cele două camere de fotografiat aflate la bordul ei au fost concepute şi asamblate în laboratoarele JPL. Centrul operaţional pentru imaginile obţinute în această misiune este Space Science Institute din Boulder, Colorado.