În timpul celor cinci misiuni au fost folosite mai multe tipuri de instrumente pentru studierea diferitelor aspecte ale aurorelor prin intermediul cărora, experţii, ar putea afla informaţii despre câmpul magnetic şi ionosfera Pământului. 

Pe 19 ianuarie, NASA a lansat experimentul Polar Night Nitric Oxide (PolarNOx) ,,Aurorele crează oxid de azot, însă  în timpul nopţilor polare nu are loc niciun proces semnificativ de distrugere a oxidului de azot,'' spune principalul cercetător din cadrul misiunii, Scott Bailey. ,,Noi credem că se acumulează în concentraţii foarte mari,'' adaugă el. 

Deaorece oxidul de azot poate distruge stratul de ozon, această acumulare reprezintă un posibil preicol pentru mediul înconjurător, scopul misiunilor PolarNOx este de a măsura cantitatea de oxid de azot din atmosferă. 

Până în prezent, cercetătorii, au declarat că instrumentele lor au obţinut şi transmis informaţii esenţiale pe care le vor analiza pentru a afla noi informaţii despre fenomenul misterios care are loc pe cerurile nordice.