Arheologii spanioli au descoperit un mormânt vechi de 4000 de ani în Egipt

Arheologii spanioli au descoperit un mormânt vechi de 4000 de ani în Egipt
Sursa: www.descopera.ro Foto: egyptianstreets.com 27.03.2017 14:34
O echipă de arheologi din Spania au descoperit o cameră funerară intactă în Qubbet el-Hawa, în sudul Egiptului. Mormântul aparţine lui Sarenput al II-lea, unul dintre cei mai importanţi guvernatori ai celei de a XII-a dinastii a Egiptului, informează Egyptian Streets.

Mahmoud Afifi, şeful Departamentului de antichităţi egiptene, precizează că „descoperirea este importantă nu numai pentru bogăţiile mormântului, ci şi pentru faptul că aruncă o lumină asupra indiviziilor care au trăit în umbra altora”.

Directorul Departamentului de antichităţi din Aswan, Nasr Salama, a precizat că „descoperirea este unică pentru că a fost localizată cu toate obiectele funerare, precum oale, sicrie din lemn de cedru şi figuri din lemn care reprezentau activităţile de zi cu zi”.

Sarenput al II-lea a fost unul dintre cei mai puternici guvernatori din Egipt în timpul faraonilor Senswosret al II-lea şi Senswosret al III-lea. În afară de a fi guvernator al Elefantinei, acesta era şi un general al armatei egiptene şi era responsabil pentru mai multe culte ale diferiţilor zei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI