FOTO

NASA vine cu o nouă imagine: Test reuşit al sistemului de paraşute al capsulei Orion

NASA vine cu o nouă imagine: Test reuşit al sistemului de paraşute al capsulei Orion
Sursa: www.agerpres.ro Foto: nasa.gov 21.03.2017 12:11
O echipă de ingineri a NASA a testat cu succes sistemul de paraşute pentru frânare înainte de aterizare al capsulei Orion, vehicul încă în stadiul de testare de care este legat viitorul apropiat al misiunilor spaţiale cu echipaj uman ce vor fi organizate de Agenţia Spaţială Americană spre Lună, spre Marte sau spre asteroizi.

Acest test a fost desfăşurat la 8 martie la baza Yuma aparţinând armatei SUA şi a fost cel de-al doilea dintr-o serie de opt teste menite să certifice folosirea acestui sistem de paraşute pentru misiunile cu echipaje umane.

În cadrul testului a fost lăsată să cadă o capsulă Orion dintr-un avion C-17 de la peste 7.200 de metri, simulând genul de coborâre cu care s-ar confrunta un echipaj uman dacă ar trebui să abandoneze misiunea imediat după lansarea de la sol.

Capsulele din clasa Orion vor fi lansate prin intermediul rachetelor NASA SLS (Space Launch System) de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida. Aceste capsule sunt concepute pentru a-i duce pe astronauţi mai departe decât oricând în sistemul solar.

Capsulele Orion dispun de sisteme de securitate de ultimă generaţie care fac posibilă abandonarea misiunilor cu probleme imediat după lansare, oferă capacităţile necesare susţinerii echipajelor în timpul unor misiuni de durată relativ lungă, cum vor fi cele spre Marte şi protejează echipajul la trecerea prin atmosfera terestră, la revenirea din misiune, conform NASA.

Fiecare capsulă Orion poate transporta un echipaj de patru astronauţi.


 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI