Facebook a început să folosească inteligenţa artificială pentru a-i identifica pe utilizatorii cu tendiţe de suicid

Facebook a început să folosească inteligenţa artificială pentru a-i identifica pe utilizatorii cu tendiţe de suicid
Sursa: www.agerpres.ro Foto: entrepreneur.com 02.03.2017 16:05
Reţeaua de socializare Facebook a început să folosească inteligenţa artificială pentru a-i identifica pe utilizatorii cu tendinţe suicidare, informează miercuri BBC News.

Reţeaua a dezvoltat algoritmi care identifică semnale de avertizare, atât în postările utilizatorilor cât şi în comentariile prietenilor care le răspund. După o confirmare din partea unei echipe de evaluare a Facebook, compania ia legătura cu cei pe care îi consideră în grupul de risc şi le sugerează modalităţi prin care aceştia pot căuta ajutor.

Potrivit BBC, aceşti algoritmi sunt "antrenaţi" cu exemple de mesaje care în trecut au fost raportate ca indicând o astfel de problemă, cum ar fi postări despre tristeţe şi durere sau răspunsuri de la prieteni, cum ar fi "eşti OK?" sau "sunt îngrijorat în ceea ce te priveşte".

Instrumentul este în prezent în curs de testare în Statele Unite şi marchează prima utilizare a tehnologiei AI pentru evaluarea mesajelor din reţea, de la anunţul făcut luna trecută de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, în care acesta îşi exprima speranţa şi faţă de folosirea algoritmilor pentru identificarea postărilor teroriştilor.

Facebook a anunţat, de asemenea, noi modalităţi de abordare a comportamentului suicidar pe instrumentul său Facebook Live şi a încheiat parteneriate cu mai multe organizaţii americane specializate în tratamentul persoanelor cu probleme mintale, pentru a permite utilizatorilor vulnerabili să le contacteze prin intermediul serviciului său de mesagerie instant, Messenger.

Facebook oferea consiliere utilizatorilor cu risc de suicid de ani de zile, însă până în prezent s-a bazat pe alţi utilizatori pentru a aduce această problemă în atenţia sa, dând clic pe butonul de "report" al unei postări.

Acest ultim efort pentru a-i ajuta utilizatorii reţelei vine în urma decesului unei fete de 14 ani din Miami, care şi-a transmis live sinuciderea pe platforma de socializare în luna ianuarie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI