Facebook oferă acum funcţia Discover People, prin care vrea să faciliteze căutarea de persoane şi nu numai. Aceasta este similară cu sugestiile pe care le primeşti pe LinkedIn sau pe Twitter, astfel încât vei găsi oameni cu care ai ceva în comun. Spre exemplu, ai putea primi sugestii de persoane care sunt din acelaşi oraş cu tine, sau ai putea să primeşti recomandări în funcţie de grupurile din care faci parte, de evenimentele de care eşti interesat sau în funcţie de colegii de muncă.

Unealta se află în meniul „More” de pe aplicaţiile mobile, sub meniurile cu prieteni, evenimente, locuri din apropiere şi altele. Facebook a confirmat deja că funcţia a fost introdusă unui număr restrâns de utilizatori, iar în curând va fi disponibilă atât pe aplicaţia de Android, cât şi pe cea de iOS.

Atunci când deschizi funcţia Discover People, vei vedea în partea de sus a ecranului un mesaj care îţi cere să te prezinţi, pentru ca oamenii să te poată cunoaşte mai bine. Dacă apeşi pe poza de profil, aplicaţia te va trimite către un alt ecran unde poţi introduce o scurtă descriere şi fotografii.

Sugestiile de prieteni apar după ce termini aceşti paşi. Vei primi o serie de sugestii de persoane cărora le poţi trimite o cerere de prietenie, funcţia având un format similar cu Tinder. Cu toate acestea, intenţia site-ului este doar să te ajute să găseşti persoane în funcţie de interesele proprii, restul depinzând de tine.

Funcţia pare să fie o extensie bazată pe unealta pentru desktop „people you may know”, ce a fost criticată în trecut deoarece un raport arăta că aceasta s-ar folosi de date cu privire la locaţie pentru a face sugestii. Facebook a dezminţit zvonurile apărute la acea vreme.