Animaţia arată planeta Terra, care are alături Luna. Pământul se uită printr-un telescop şi observă că cele şapte planete orbitează o singură stea pitică. Cele şapte planete apar în obiectivul telescopului şi salută Terra şi Luna.

''Ce înseamnă mai exact acest nou sistem solar TRAPPIST-1 pentru universul nostru? Ei bine, trei dintre noile planete descoperite sunt aşezate exact în mijlocul a ceea ce oamenii de ştiinţă numesc zonă locuibilă, sau distanţa faţă de steaua în jurul căreia orbitează unde cel mai probabil ar putea exista apă în stare lichidă. Chiar dacă oamenii de ştiinţă au foarte mult de studiat înainte de a putea spune cu siguranţă dacă vreuna din aceste noi planete din sistemul TRAPPIST-1 sunt locuibile, potenţialul este foarte promiţător'', scriu cei de la Google pe marginea descoperirii care a fost dezvăluită miercuri de NASA.

Cei de la NASA susţin că aceste planete se află la aproximativ 360 de trilioane de kilometri. ''Descoperirea unui al doilea Pământ nu este o chestiune de 'dacă' ci mai degrabă de 'când' se va întâmpla asta'', potrivit unei declaraţii emise miercuri de Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Science Mission Directorate din cadrul cartierului general al NASA.