Capsula Dragon a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională pentru livrarea alimentelor şi medicamentelor

Capsula Dragon a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională pentru livrarea alimentelor şi medicamentelor
Sursa: www.agerpres.ro Foto: nasa.gov 23.02.2017 15:40
Capsula cargo Dragon a fost conectată joi la Staţia Spaţială Internaţională (SSI) pentru a livra alimente şi echipamente, a anunţat joi NASA, conform AFP.

Un braţ robotizat al staţiei, manevrat de astronauţii Thomas Pesquet (Franţa) şi Shane Kimbrough (SUA), a prins capsula la 10.44 GMT, a indicat NASA. ''Thomas a făcut o treabă excelentă'', a declarat Shane Kimbrough, felicitându-se amândoi pentru operaţiune.

Programată iniţial pentru miercuri, această manevră a fost amânată cu o zi din cauze tehnice care au vizat funcţionarea sistemului GPS, conform societăţii americane private SpaceX.

Capsula Dragon a adus celor şase astronauţi de pe SSI peste 2,2 tone de alimente şi echipamente destinate experimentelor ştiinţifice, parte a unui contract de colaborare cu NASA.

Capsula a fost lansată cu succes duminică de SpaceX, la bordul rachetei sale Falcon 9, de la Centrul spaţial Kennedy din Florida (sud-estul SUA).

Aceasta este cea de-a zece misiune de acest tip. SpaceX a dezvoltat în prezent o nouă capsulă Dragon care ar putea transporta astronauţi în spaţiu până la sfârşitul deceniului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI