Un monstru preistoric va fi readus la viaţă: Cercetătorii de la Harvard vor să recreeze specia de mamut lânos

Un monstru preistoric va fi readus la viaţă: Cercetătorii de la Harvard vor să recreeze specia de mamut lânos
Sursa: www.realitatea.net Foto: realitatea.net 19.02.2017 11:21
O echipă de cercetători de la Universitatea Harvard au anunţat, prin intermediul publicaţiei The Guardian, faptul că au de gând să recreeze specia de mamut lânos, care a dispărut în timpul Glaciaţiunii.

Coordonatorul proiectului susţine că, în mai puţin de doi ani, echipa de cercetători va readuce la viaţă mamutul, cu ajutorul ingineriei genetice.

„Scopul nostru este să obţinem un embrion hibrid de elefant-mamut. De fapt, ar fi mai degrabă un elefant cu trăsături de mamut”, a declarat George Church.

Church a explicat că un astfel de embrion se poate obţine prin adăugatea unor secvenţe de ADN prelevate de la rămăşiţele mamuţilor conservaţi în tundra rusească şi canadiană, pe care le vor introduce într-un genom de elefant asiatic, considerat ruda cea mai apropiată de mamut. Acesta susţine că cele două specii sunt atât de similare, încât s-ar fi putut mixa şi reproduce pe cale naturală, dacă mamutul ar mai fi existat şi astăzi.

Principalii critici ai iniţiativei susţin că, pe lângă problema de etică şi „jocul de-a Dumnezeu”, fondurile alocate acestei manevre ar putea fi folosite în sprijinul speciilor pe cale de dispariţie, una dintre ele fiind chiar elefantul asiatic.  

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI