Acestea reprezintă o minune tehnologică datorată în egală măsură unui hardware impresionant şi tehnologiilor pe care Google le crează in-house.

Deşi ai nevoie de un telefon Pixel în preajmă pentru a profita la maxim de noile căşti Bluetooth, acestea pot fi împerecheate fără probleme cu orice smartphone Android care rulează versiunea 7.0 Nougat şi are Google Assistant. Căştile sunt interconectate cu un fir textil care te ajută să nu le pierzi prea uşor.

Pentru stocare şi încărcare, căştile sunt livrate cu o carcasă discretă acoperită cu un material textil. Aceeaşi carcasă îţi oferă 24 de ore de audiţie în deplasare. Carcasa facilitează procesul de împerechere. Trebuie doar să o apropii de un smartphone compatibil şi se vor conecta instant la terminal.

Pentru a interacţiona cu căştile, aproape exclusiv prin comenzi vocale, trebuie să profiţi de zona sensibilă la atingere de pe casca dreaptă. Astfel, poţi iniţia apeluri telefonice, poţi obţine indicaţii GPS sau poţi apela la Google Assistant pentru a asculta muzica preferată. Fără să faci nimic, acelaşi asistent virtual te va notifica de conţinutul unui mesaj, al unei programări din calendar şi nu numai.

Magia se află însă în abilitatea Google Pixel Buds de a-ţi traduce orice conţinut vorbit în timp real într-una din 40 de limbi străine. Este suficient să apeşi o dată pe casca dreaptă şi să afirmi ”Ajută-mă să vorbesc franceză” (Help me speak French). Imediat, poţi dicta o afirmaţie în limba ta nativă şi se va auzi în franceză prin intermediul difuzorului de la telefon pentru ca interlocutorul tău să ştie ce vrei să spui fără să te doară mâinile. Afirmaţiile în franceză ale interlocutorului îţi vor fi traduse în timp real în căşti fără nici o intervenţie suplimentară din partea ta.

Căştile vor avea un preţ de 160 de dolari începând cu luna noiembrie a acestui an. Sunt disponibile în culorile Just Black – negru, Clearly White – alb şi Kinda Blue – albastru.