YouTube a decis să testeze funcţia pentru prima dată în Canada, utilizatorii din această ţară share-uind cu 15% mai multe videoclipuri decât restul lumii. Interfaţa noului sistem transformă modul în care se face share, deoarece adaugă opţiuni de chat. Astfel, există posibilitatea de a purta o conversaţie privată în jurul unui videoclip, în loc să te muţi în altă aplicaţie pentru a discuta despre un filmuleţ pe care l-ai primit sau pe care l-ai trimis.

Noua funcţie este disponibilă în cadrul aplicaţiei de YouTube, de unde vei avea posibilitatea să trimiţi un videoclip către un prieten sau către un grup de persoane. Apoi, conversaţia poate să înceapă şi puteţi discuta despre ce aţi văzut, dar puteţi adăuga şi clipuri noi, tot în cadrul aceleiaşi conversaţii.

Interfaţa implementată pentru noua funcţie de chat din aplicaţie este destul de similară cu cea adăugată în Google Photos. Sistemul de sharing adăugat acolo îţi permite să apeşi pe contactele cărora vrei să le distribui o imagine, iar aplicaţia se ocupă de restul. Odată ce trimiţi o imagine, ai la dispoziţie o căsuţă de chat în care poţi continua conversaţia şi în care poţi adăuga şi videoclipuri sau da like-uri.

Într-adevăr, astfel de aplicaţii sunt doar „o altă” aplicaţie de Google Chat, dar, din fericire, avem de-a face doar cu o funcţie integrată în aplicaţii deja consolidate ale gigantului, în loc să există o nouă platformă dedicată.

Folosirea modulului de chat din YouTube pare destul de logică, la prima vedere, având în vedere că nu trebuie să mai părăseşti aplicaţia pentru a trimite şi discuta despre un videoclip. Rămâne de văzut, însă, câţi utilizatori vor prefera metoda, după ce s-au obişnuit deja cu trimiterea unui link într-o aplicaţie preferată de chat, unde conversaţia deja se derulează.