Următorul smartphone Apple va fi lansat în luna septembrie a acestui an şi ar trebui să ajungă în magazine în prima parte a lunii octombrie. În contextul în care nu am mai văzut o schimbare semnificativă de design a terminalelor Apple de aproximativ 3 ani, presiunea pe companie este foarte mare. Acestui nivel de stres semnificativ se adaugă şi aniversarea a 10 ani de când Steve Jobs a ieşit pe scena din San Francisco pentru a se lăuda cu primul iPhone.

Conform analiştilor, diferenţele de design şi funcţionalitate vor fi atât de mari între iPhone-ul lansat la finele acestui an şi iPhone 7, încât terminalul va fi intitulat iPhone 8, ignorând nomenclatorul început cu iPhone 3G şi iPhone 3GS.

Cele mai recente informaţii pe marginea acestui subiect au ajuns online datorită analistului Timothy Arcuri din cadrul Cowen and Company prin intermediul Apple Insider. Din câte se pare, spre deosebire de anii anteriori, ar trebui să vedem trei telefoane Apple lansat simultan în loc de două.

Cel mai mare dintre ele va fi construit în jurului unui panou OLED cu diagonala de 5,8 inch. Celelalte vor păstra reţeta devenită tradiţională de 4,7 şi 5,5 inch. Nu se ştie încă dacă aceeaşi tehnologie OLED va fi folosită şi pentru realizarea ecranelor de la telefoanele mai mici. Partea un pic amuzantă este că implementarea tehnologiei OLED în toate smartphone-urile din portofoliu ţine de abilitatea celor de la Samsung de a le produce suficient de repede.

Deşi am văzut un patent în urmă cu câţiva ani înregistrat de Apple pentru un telefon cu un ecran ce înlocuieşte ramele laterale, va fi interesant de văzut în ce manieră va integra gigantul din Cupertino în respectiva suprafaţă senzorul Touch ID, camera frontală, difuzorul şi senzorul de proximitate.