Australia: Albinele şi alte insecte, responsabile pentru cele mai multe decese cauzate de muşcături şi înţepături

Australia: Albinele şi alte insecte, responsabile pentru cele mai multe decese cauzate de muşcături şi înţepături
Sursa: www.agerpres.ro Foto: tvsudest.ro 17.01.2017 17:50
Albinele şi alte insecte sunt responsabile pentru cele mai multe decese survenite în urma muşcăturilor şi înţepăturilor în Australia, susţine o nouă cercetare, citată de DPA.

Reacţiile alergice la înţepături şi muşcături au reprezentat peste jumătate din totalul deceselor cauzate de animale veninoase în perioada 2000-2013, au descoperit cercetători din cadrul Universităţii din Melbourne.

Potrivit studiului acestora, realizat pe un eşantion de 42.000 de internări în spital, înţepăturile de albine şi de viespi sunt responsabile pentru 33% din totalul internărilor, muşcăturile de păianjen pentru 30% dintre internări şi muşcăturile de şarpe pentru 15%.

Per total, 64 de persoane au murit în urma unei muşcături sau înţepături veninoase între 2000-2013, printre animalele ucigaşe figurând şi furnicile şi meduzele veninoase din clasa Cubozoa.

În cadrul studiului, niciuna dintre internările cauzate de o muşcătură de păianjen nu s-a soldat cu un deces. Anul trecut, un bărbat a murit însă în urma muşcăturii unui păianjen cu spatele roşu — acesta fiind primul deces din această cauză raportat în 30 de ani — însă cazul s-a situat în afara perioadei de cercetare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI